Voetreflex zone therapie

Ontspannen voeten!
Ontspannen voeten!

Voeten zijn altijd heel speciaal voor mij. Het lichaam/hoofd wordt als het ware gespiegeld op de voeten/tenen. Als je erg in gedachten leeft, trekt de aandacht uit het hoofd, en het denken wordt rustiger, het een heerlijke aardse massage om je weer met beiden benen op de grond te staan…je voeten voelen heel ontspannend aan om nieuwe stappen/bewegingen te kunnen maken.

Reflexzone- of voetreflexzone-therapie is een alternatieve behandelmethode die wordt toegepast bij pijnklachten. De basisgedachte hiervan is dat handen en voeten reflexzones hebben die in verbinding staan met alle organen, klieren, zenuwen, botten en weefsels. Reflexzone-therapie werkt holistisch, dat wil zeggen dat ze ervan uitgaat dat lichaam en geest van de mens één zijn. 



Voetreflexzonetherapie is gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van de mens. Door de voetreflexzones volgens een speciale techniek te masseren, wordt de doorbloeding van het lichaam bevorderd. Hierdoor kunnen zuurstof en voeding de weefsels bereiken en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Blokkades in de energiedoorstroming kunnen door deze massage worden opgeheven.


De behandelingen worden toegepast bij onder andere stress, vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijn, rugpijn, gewrichtsklachten, maag- en darmklachten, huidproblemen, ademhalingsklachten en bij vocht vasthouden.