SPIEREN EN GEWRICHTEN

 

De infrarood sauna is ideaal voor verlichting bij spier en gewrichtspijn. De infrarood straling heeft een diepe werking op het lichaam. De warmte zorgt voor een betere bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen. Naast het algemeen ontspannen van het lichaam werkt het ook om spieren sneller te laten herstellen na een stevige work-out of blessure.

 

De infrarood sauna kan ook goed gebruikt worden bij spier en gewrichts aandoeningen

 

ARTRITIS

Voor diegenen die leven met artritis, is een blijvende verlichting van pijn een droom waarvan ze hopen dat die op een dag werkelijkheid zal worden. Aangezien veel (pijnstillende) medicijnen een grote belasting van de lever en nieren veroorzaken, wordt door veel mensen gezocht naar een alternatieve methode om pijn te kunnen verlichten. Gelukkig kan warmtetherapie door middel van een infraroodcabine / infrarood sauna voor tijdelijke verlichting van de pijn en een grotere mobiliteit helpen. Naast de pijn verlichtende werking kan de infraroodcabine ook helpen met het ontgiften van het lichaam. Dit is zeker van belang als de gebruiker van de ir-cabine veel medicijnen gebruikt.

REUMA

Uit onderzoeken die te maken hebben met reumatoïde artritis en de ziekte van Bechterew blijkt dat bij regelmatig gebruik van de infraroodsauna een duidelijke vermindering optreedt in spier- en gewrichtspijnen. Voornamelijk de stijfheid werd minder en het fysieke functioneren van het volledige lichaam was beter dan wanneer er geen gebruik werd gemaakt van de infraroodsauna